2023, een jaar vol uitdagingen voor werkgevers.

De arbeidsmarkt vormde het afgelopen jaar voor veel organisaties een flinke kluif. Of het nu gaat om de horeca, industrie, ICT of bezorging, overal zijn bedrijven naarstig op zoek naar geschikte mensen. Dat maakt ook dat bedrijven alles uit de kast moeten halen om medewerkers aan boord te houden.

2023 zal zo mogelijk een nóg grotere uitdaging vormen voor HR-verantwoordelijken. Dat blijkt uit onderzoek van Direct Research (in opdracht van HR-adviesbureau GITP). Uit de feedback van 350 ondervraagde HR-professionals komt een weinig positief sentiment naar voren.

Zo verwacht 64% van de respondenten dat het werven van nieuwe medewerkers dit jaar nog moeilijker zal worden. En bijna de helft (47%) verwacht dat ook het behouden van de huidige medewerkers een grotere uitdaging val vormen.

Dit onderstreept nog maar eens het belang van het duurzaam omgaan met het personeelsbestand. Wanneer werknemers het gevoel hebben niet gewaardeerd te worden door hun werkgever kan dat tot ongewenste uitstroom leiden.